Home Overzicht In het Kauwgomballenkwartier wordt het wonen en werken

In het Kauwgomballenkwartier wordt het wonen en werken

0
Artist impression Lingotto.

Vlakbij het Amstelkwartier, bij de Kauwgomballenfabriek, wordt een begin gemaakt met de bouw van woningen en kantoren. Aan de insteekhaven van de Duivendrechtsevaart komen 150 woningen en ongeveer 3.000 m2 bedrijfs- en kantoorruimte.

Het plan ‘KBF-dock’ voorziet in zestig sociale huurwoningen, zestig middeldure huurwoningen en dertig vrijesectorwoningen. De start van de bouw staat gepland voor de tweede helft van 2022. De woningen zijn naar verwachting eind 2024 klaar.

Het Kauwgomballenkwartier wordt ontwikkeld tot een woon- en werkgebied. Er komen in de loop van de komende jaren 750 tot 1.250 nieuwe woningen. Hiervan is veertig procent sociale huur, veertig procent middelduur en twintig procent vrije sector huur en koop. Ook voor meer bedrijvigheid is er plaats. De bestaande bebouwing wordt daarmee meer dan verdubbeld.

Het KBF-dock wordt een natuurinclusief gebouw met vleermuiskasten in de gevels, terrassen met hoog groen voor privacy, lichtwering en verkoeling, inheemse beplanting op de lage daken tussen de woontorens. Op de zuidgevels van de woontorens komen planten in bakken. Op de lage daken komen twee collectieve dakterrassen met middelhoge beplanting. Aan het water van de insteekhaven is ruimte voor een terras op de avondzon.

In het Kauwgomballenkwartier blijft voldoende ruimte voor de oude en nieuwe creatieve maakindustrie. Er is ruimte voor nieuwe voorzieningen, zoals een alles-in-één-school, een buurtplantsoen, een buurtkamer en horecavoorzieningen. De openbare ruimte wordt opnieuw vormgegeven met aandacht voor een groene inrichting met onder meer een buurtpark.