Home Nieuws In Oost aangehouden man niet betrokken bij aanslag op Peter R. de...

In Oost aangehouden man niet betrokken bij aanslag op Peter R. de Vries

0

De 18-jarige man die gisteren in Oost werd aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het neerschieten van Peter R. de Vries in de Lange Leidsedwarsstraat, blijkt niets met de aanslag te maken te hebben en is vrijgelaten. Duikers zochten naar een tasje dat de man in het water zou hebben gegooid. Het is onbekend wat dit heeft opgeleverd.

Anders dan eerder gemeld zijn twee verdachten niet op de A2 bij Breukelen, maar op de A4 bij Leidschendam aangehouden. Het gaat om een Pool van 35 uit Maurik (Gld.) en een 21-jarige Rotterdammer die ook een adres in Tiel heeft. Dat de verdachten uit deze plaatsen komen zou er, ook volgens ingewijden in het criminele circuit, op kunnen duiden dat zij in opdracht van Ridouan T. handelden. T. staat terecht voor meerdere geweldsmisdrijven, moorden en pogingen daartoe.

Over de toestand van Peter R. de Vries is op dit moment nog niets bekend. Zoon Royce spreekt over het ergste scenario waar al lang voor werd gevreesd. Desondanks  was Peter R. de Vries niet bang en wilde hij geen beveiliging omdat dit zijn vrijheid ernstig zou beperken.

De Vries maakte zeventien jaar lang het programma ‘Peter r. de Vries, misdaadverslaggever’. Met een groot gevoel voor rechtvaardigheid besteedde hij in dit in programma aandacht aan justitiële dwaling en onopgeloste zaken die meerdere keren tot de aanhouding van een verdachte leidde. In andere gevallen bewees De Vries de onschuld van een verdachte. De Vries was vertrouwenspersoon, adviseur en woordvoerder van en voor meerdere mensen, zoals de ouders van de in 1998 vermoorde Nicky Verstappen en de zussen van de tot levenslang veroordeelde Willem Holleeder. Tot gisterenavond schoof De Vries regelmatig aan in talkshows waar hij meestal als deskundige meesprak. Kenmerkend was zijn persoonlijke stijl, heldere formulering en het niet terugdeinzen voor het geven van zijn mening en een mogelijke confrontatie.

Een eerdere aanval op Peter R. de Vries direct na de uitzending van Pauw&Witteman vond begin 2008 plaats. Joran van der S. gooide een glas rode wijn in het gezicht van de misdaadverslaggever omdat die hem een leugenaar noemde. Drie weken later zond De Vries in het geheim opgenomen beelden van Joran van der S. uit, waarin die bekende betrokken te zijn geweest bij de verdwijning van de toe 17-jarige Amerikaanse studente Natalee Holloway op Aruba.