Home Overzicht In Oost daalde de huurprijs in de vrije sector dit jaar met...

In Oost daalde de huurprijs in de vrije sector dit jaar met 9,1 procent

0

De gemiddelde vierkantemeterprijs van huurwoningen in de vrije sector is in het tweede kwartaal van 2021 met 2 procent gedaald ten opzichte van een jaar geleden. Dat blijkt uit de Pararius huurmonitor. In Amsterdam-Oost betaalden nieuwe huurders € 19,19 per vierkante meter, dat is 9,1 procent minder dan vorig jaar. Dit is het vierde kwartaal op rij waarin een procentuele prijsdaling werd gemeten.

De huurprijzen voor woningen in de vrije sector in Amsterdam dalen sinds het vierde kwartaal van 2019. Het is voor het eerst sinds de metingen van woningplatform Pararius in het eerste kwartaal van 2011 dat de huurprijzen in alle Amsterdamse stadsdelen dalen. De grootste procentuele prijsdaling werd gemeten in stadsdeel West. Daar daalden de prijzen met 12 procent naar € 21,23 per vierkante meter per maand.

Gemiddelde procentuele prijsstijging huurprijzen vrije sector

In Zuidoost stegen de huurprijzen tot nu toe nog wel, maar ook daarvan is sinds het afgelopen kwartaal geen sprake meer. In Zuidoost, op dit moment wel het goedkoopste stadsdeel van Amsterdam, daalden de gemiddelde vierkantemeterprijs met -7,9 procent. Nieuwe huurders betaalden € 16,06 per vierkante meter per maand. Zuidoost is daarmee het enige stadsdeel met een vierkantemeterprijs onder de 18 euro.

Huurprijzen vrije sector per vierkante meter per stadsdeel

In vier van de vijf grootste steden van Nederland (Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Rotterdam) daalde de gemiddelde huurprijs in het tweede kwartaal van 2021. Alleen in Utrecht bleven de huurprijzen gelijk aan die van vorig jaar.