Home Overzicht In Oost start flitsbezorger Flink een bezorghub om in 10 minuten boodschappen...

In Oost start flitsbezorger Flink een bezorghub om in 10 minuten boodschappen te bezorgen

0

Tot voor kort was er een grote tijdelijke fietsenwinkel gevestigd. Vorige week werden stellingen naar binnen gedragen, even later werden ze gevuld met duizenden artikelen. Na drie dagen lijkt het een volgestouwde supermarkt. Maar kopen kun je er niet. Dat gaat via een app. Binnen tien minuten worden de boodschappen bij je aan huis afgeleverd. De Duitse bezorger van boodschappen Flink is neergestreken in Amsterdam. In de Helmholtzstraat in Oost, op een paar stappen afstand van Albert Heijn, is een van de vijf bezorghub in bedrijf gegaan.

Boodschappen doen in een paar seconden op de app en vervolgens binnen tien minuten nadat de bestelling is binnengekomen de boodschappen in huis, belooft Flink. Bezorgers staan bij de bezorghub in de Helholtzstraat bij het mini-magazijn met elektrische fietsen klaar om de boodschappen in no-time te bezorgen. Zeven dagen per week.

Om in Amsterdam snel boodschappen te kunnen bezorgen heeft Flink inmiddels vijf bezorghubs geopend. Meestal in winkels waar ondernemers geen brood meer in zien. Naast die in de Watergraafsmeer zijn er hubs in Diemen, op de Nassaukade, in Nieuw-West en de Houthavens. Daarmee wil Flink een revolutie teweegbrengen in de manier waarop je je boodschappen doet. Met een brede selectie van meer dan 2.000 producten is het streven om binnen 10 minuten de boodschappen af te leveren. Flink belooft dat alle geleverde producten vers en voedzaam zijn. Het landelijke assortiment kan de kruidenier nieuwe stijl aanpassen zodat ze in elke stad unieke lokale producten kan aanbieden.

In de bezorghub zijn flink wat artikelen in voorraad.

Het lijkt erop dat we aan het begin staan van een snelle-boodschappen-bezorg-revolutie. Flink is de derde flitsbezorger in Amsterdam, met bezorghubs door de hele stad. Eerder begonnen het Duitse Gorillas  en het Turkse Getir al met een assortiment van duizend producten. Nog meer partijen staan te trappelen om met het spel van snel bezorgen mee te spelen. Zo wil ook het Britse trio Dija, Weezy en Zapp in Nederland aan de slag.

Het is oppassen bij de bezorghubs. De bezorgers op de snelle elektrische fietsen onderweg naar de haasthebbende klanten zullen er alles aan doen om de boodschappen op tijd af te leveren.