Home Overzicht Indische Buurt maakte er weer een mooi festival van

Indische Buurt maakte er weer een mooi festival van

0

Het was mooi weer, lekker tot in de avond. Heel veel rokende bbq’s en keus uit veel hapjes en drankjes, warm en koud, uit alle windstreken. Een groot podium met muziek uit de buurt. En niet te vergeten tientallen kraampjes vol informatie van organisaties uit de buurt. De veertiende editie van het Indische Buurt Festival trok weer veel mensen uit de Indische Buurt en daarbuiten.

Foto’s Dennis Sewberath

De Indische Buurt is internationaal, met mensen uit de hele wereld. Voor en achter de vele eetkramen. In de Sumatrastraat, tijdens het festival even ingericht als kunststraat, onderhandelde een Oekraïense kunstenaar er over de aankoop van kunstwerk met een smartphone als vertaalapparaat. Of het mooie schilderij is verkocht weten we niet…

Helemaal Amsterdams waren de namen van de verschillende podia. Ze droegen de namen van IJwit, het bier van brouwerij het IJ. Daar stonden bands als de Pheromones en Kasba.

Voor kinderen is in de Benkoelenstraat en de Langkatstraat – zijstraten van de Javastraat – een Kidsplein ingericht, met poppenkast, sport en spel.

Maar de kern van het festival was dit jaar natuurlijk weer de initiatievenmarkt, waar de tientallen buurtinitiatieven die de Indische Buurt rijk is zich presenteren. Langs de hele Javastraat staan ze met informatiekramen. Maar ook de brandweer uit de Dapperstraat en de politie lieten zich zien met materieel en informatie.