‘Een dansfeest voor roze ouderen is een goede plek om nuttige informatie te delen met ouderen en een perfecte uitlaatklep. Dansen en bewegen doet een mens goed’, dat zegt stadsdeelbestuurder Jan-Bert Vroege over de regenboogeditie van Het Danspaleis op 8 februari in buurtkamer Genieten, naast het stadsloket op het Oranje-Vrijstaatplein.

Volgens Jan-Bert Vroege zijn er tegenwoordig nog maar weinig ontmoetingsplekken voor roze ouderen, een plek waar je jezelf kan zijn en samen kan komen met gelijkgestemde. ‘En juist een sociale veilige plek waar je je thuis voelt, zou er voor iedereen moeten zijn. Uiteraard is iedereen welkom, want bovenal staat de bijeenkomst in het teken van elkaar ontmoeten en even onder de mensen zijn.’

Eerste keer Danspaleis voor regenboog ouderen bij stadsdeel Oost

De middag voor de roze ouderen begon met een informatiemarkt over passende woonruimte, veiligheid thuis en op straat, gezondheid en vitaliteit en verschillende andere voorzieningen waar ouderen in Oost gebruik van kunnen maken. Na een workshop valpreventie werd de middag afgesloten met een discofeestje van Het Danspaleis met klassiekers uit alle muziekstijlen.

Het Danspaleis organiseert door heel Nederland met veel succes dansfeesten voor 55-plussers om ouderen een vrolijke activiteit buiten huis te bieden. Het doel is het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen en het versterken van de vitaliteit in deze leeftijdscategorie.

Check Het Danspaleis in Oost