Home Duurzaam ‘Inspiratiekoffer’ helpt basisscholen bij lessen over circulair textiel

‘Inspiratiekoffer’ helpt basisscholen bij lessen over circulair textiel

0

Gooi je het in de textielcontainer, repareer je het of pimp je en geef je het een nieuw leven? De inspiratiekoffer ‘Op weg naar circulair textiel’ leert wat er allemaal mogelijk is met verhalen, grondstoffen voor kleding, boeken, tekeningen, kant-en-klare lessen voor alle basisschool groepen, spellen en nog veel meer. Sinds kort is de inspiratiekoffer beschikbaar voor alle Amsterdamse basisscholen.

‘De textielindustrie is een van de meest vervuilende industrieën. Graag inspireren we leerkrachten, leerlingen en indirect ook de ouders, kleding te waarderen’, zegt Daniëlle Schouten van het Amsterdams Natuur Milieu en Educatie Centrum. ‘Ze bewust te maken van de vervuiling en verspilling, maar vooral ook te leren wat er allemaal mogelijk is op weg naar circulair textiel want er kan en gebeurd al veel.’ Per jaar belandt er in Amsterdam nog steeds gemiddeld 10 kilo textiel per inwoner bij het restafval en dit wordt verbrand.

Daniëlle droomt ervan dat straks alle scholen jaarlijks met het thema textiel aan de slag gaan zoals dat inmiddels vaak al met plastic en zwerfafval gebeurd. Er zijn veel parallellen, textiel kun je ook zien als ons nieuwe plastic probleem. En zo helpen we straks allemaal mee, om alle waarde uit textiel te halen en dragen we bij aan een duurzamer samenleving.

De koffer is voor scholen gratis te leen bij het Amsterdams Natuur Milieu en Educatie Centrum (ANMEC).