Home Oostelijke Eilanden Interactief geschiedenis proeven tijdens Tour de Czaar

Interactief geschiedenis proeven tijdens Tour de Czaar

0

Het Czaar Peterkwartier kent een lange geschiedenis. Op 4 november kun je daarmee kennismaken. 21 QR codes leiden je langs de historische en opvallende plekken. Ondertussen kun je genieten van een hapje en een drankje. De route is mogelijk gemaakt door de winkeliersvereniging.

 

De route loopt van het Kattenburgerplein naan brouwerij ’t IJ. Overal is iets te doen, overal wachten feestelijke verrassingen, live-optredens, hapjes en verfrissende drankjes. Het startpunt is het Kattenburgerplein. Tussen 12.30 en 13.30 uur treedt het Weespertrekvaart mannenkoor op, daarna draait DJ Job tot 18.00 uur. In café Guzzo kun je ballen lenen voor een potje jeu de boules op het plein. Bij Kras haring kun je een foto laten maken in klederdracht.

Flamenco duo Con Alma treedt van 14.00 tot 17.00 uur op bij de Rummieclub. In de Oostenburgervoorstraat is bij I’m Studio een pop up expositie van Alter House te zien. Iets verderop geeft stedenbouwkundige Tess Broekmans uitleg over wat er nog gebouwd wordt op Oostenburg.

Bij de gezamenlijke buitenbar van Restaurant VRR en Czaar Peter kun je van 15.00 tot 16.00 uur luisteren naar de band Smollpeap. Ervoor en erna draaien DJ’s muziek.

Op de hoek van de Oostenburgergracht en de Czaar Peterstraat treedt accordeonist Gijs Leegwater op, bij bloemenhandel Rinus kun je je eigen boeket samenstellen. Om 17.00 uur treden Rooie Jos en de Foute band op. Je kunt de route afsluiten bij Brouwerij ‘t IJ met een gratis biertje.

Natuurlijk is ook aan de kinderen gedacht. In buurtcentrum Over de brug aan de Isaac Titsinghkade kunnen kinderen de hele middag een bijdrage leveren aan een groot kunstwerk. Ankie de Groot begeleidt hen daarbij. Het resultaat wordt aangeboden aan de dagopvang voor bezoekers en mantelzorgers van De Keyzer, Czaar Peterstraat 12. Singer/songwriter Sophie zorgt voor de muzikale begeleiding.

Daarvoor kunnen kinderen bij Hubo verftesters uitproberen op karton. Café de Oude Werf is voor de gelegenheid in een spookhuis veranderd om nog even Halloween te vieren. Poppenkast Opgepast van Erik van Ophem geeft drie voorstellingen in restaurant Spirit, om 14.30, 15.30 en 16.30 uur.

Dit is natuurlijk maar een kleine greep van de activiteiten. Al die andere proeverijtjes en aanbiedingen kun je zelf ontdekken op 4 november, van 12.30 tot 18.00 uur.