Home Overzicht Is hovercraft tussen IJburg en Centraal Station serieuze optie?

Is hovercraft tussen IJburg en Centraal Station serieuze optie?

0

Een onderzoek van een ontsluiting van IJburg naar het Centraal Station met een hovercraft is de moeite waard. Dat vindt Reinder Rustema. Via een petitie vraagt hij steun voor zijn idee. De krap acht kilometer over water tussen IJburg en CS zou met een hovercraft in minder dan tien minuten te overbruggen moeten zijn.

Het is een al eerder gehoord geluid. Net als de ontsluiting over de weg met de auto zijn er alleen tram 26 en bus 66 als ov-verbindingen met IJburg. Ook is bekend dat IJburg groeit, maar dat de ov-capaciteit niet even hard meegroeit. Inmiddels is de tramverbinding verbeterd, maar dat is niet voldoende.

Een hovercraft-verbinding als extra ontsluiting is nog nooit onderzocht. De Oranjesluizen zijn een hindernis voor een traditionele veerboot, maar niet voor een hovercraft. Die gaat er makkelijk overheen. Reinder Rustema heeft berekend dat de 7,7 kilometer over water met een hovercraft in minder dan 10 minuten te doen zou moeten zijn.

De petitie

Deze petitie is een initiatief van een echte petitionaris. Reinder Rustema is namelijk ook de man achter petities.nl. Ooit had hij de intentie om gekozen te worden als volksvertegenwoordiger. Uiteindelijk is die ambitie voorbij. Om echt inhoudelijk goede veranderingen door te voeren vindt hij het veel zinniger om voor een onderwerp te lobbyen als burger. Dit is nu doorgaans nog vrijwilligerswerk, maar met donaties zou je in theorie je beroep er van kunnen maken. Niet voor hemzelf overigens, hij heeft zijn handen vol aan Petities.nl.