In Paradiso is Janine Toussaint is vorige week door designorganisatie GLUE benoemd tot Creative Citizen of Honour 2023. Er was geen award ceremonie zoals je het kent in de klassieke zin van het woord, maar een erkenning en viering van de Amsterdamse creativiteit, diversiteit en identiteit. GLUE doet dat door ieder jaar een aantal Amsterdammers te eren met deze titel.

De Creative Citizens of Honour zijn gekozen voor hun uitstekende bijdrage aan de sociale cohesie van de stad meldt GLUE. ‘Janine Toussaint is hier een goed voorbeeld van.’ Als artistiek directeur van kunstenaarscollectief Moving Arts Project (MAP) maakt Janine samen met collega’s Noud en Diane al ruim 12 jaar multidisciplinaire kunstprojecten. Hiermee willen ze urgente maatschappelijke thema’s zicht en bespreekbaar maken aan de hand van beeldende kunst, theater en gesprek. De stad gebruiken ze als inspiratiebron en podium. Als architect, stedenbouwkundige en ontwerper legt Janine verbindingen tussen design en het algemene publiek. En dat laatste is waar het bij GLUE nu juist om gaat.

Uit de koker van MAP komen onder andere de succesvolle projecten Transtaalkinderen, De Kleine Prins en het huidige project WAARHEDEN HEDEN WAAR waarvan op 14 oktober G.G. (Galileo Galilei) op het Krugerplein in première gaat. G.G. is een eigentijdse voorstelling over waarheid twijfel en vriendschap.

Check www.movingartsproject.nl