Home Uit In Oost Jazzicoon John Engels viert 89e verjaardag met première concertfilm

Jazzicoon John Engels viert 89e verjaardag met première concertfilm

0

Nederlands Jazzicoon John Engels viert zijn 89ste verjaardag met de première van de bijzondere concertfilm: Platinum Jubilee ‘Zwinging 70 Years on Drums!’ De film is te zien op 12 mei om 15.00 uur in de Q-Factory.

Het is de feestelijke filmpremière met de live-registratie van het spraakmakende dubbelconcert van zaterdag 13 mei 2023 in het Bimhuis. Hij speelde met Benjamin Herman altsaxofoon, Joris Teepe contrabas, John Engels drums. En met Jan van Duikeren trompet/bugel, Karel Boehlee piano, Tobias Nijboer contrabas, John Engels drums & Marcel Veenendaal vocal.

Wie John Engels recent op het podium heeft zien spelen, blijft zich verbazen over zijn muzikale energie, de interactie en souplesse. De indrukwekkende lijst aan onderscheidingen en de grootheden met wie hij heeft samengespeeld sinds 1953 is legendarisch. Zo speelde hij met Nelson Williams, Pia Beck, Mary Lou Williams, Kid Dynamite, Boy Edgar, Nina Simone, The Diamond Five, Louis van Dijk, Hank Jones, Chet Baker, Stan Getz, Benny Golson, Woody Shaw, Toots Thielemans, Ray Brown, Phil Woods, Joe Zawinul en vele anderen.

Tickets € 10,00 excl. servicekosten via www.ticketmaster.nl