‘We staan aan het begin van een mooie verhaal’, zegt elco van der Wilt projectleider van ‘De Omval Vertelt. De locatie rondom voormalig café De Omval, zal binnenkort getransformeerd worden tot een nieuw stadshart in Oost. Buurtbewoners, gebruikers en ondernemers zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een inspirerende startbijeenkomst.

Met de introductie van een nieuw gebouw, een fris plein en een herinrichting onder het spoor, komt er een nieuwe plek voor de wijken Amsteldorp, Bijlmer Kwartier en de Omval. De Omval Vertelt wil die nieuwe plek vooral met buurtbewoners vorm gaan geven.

‘De Omval Vertelt’ is een buurtproject dat draait om het maken van een nieuw stadshart in Oost. Dit zal voornamelijk worden gedaan aan de hand van verhalen – verhalen over de bewoners, de buurten en dit prachtige stukje Amsterdam in Oost. Deze verhalen zullen dienen als de basis om nieuwe plannen te smeden, energie te mobiliseren en deze plannen te realiseren, samen met de hele gemeenschap. Een levendig stadshart ontstaat enkel wanneer het de harten van haar inwoners weerspiegelt.

Iedereen in de buurt die wil bijdragen, meedenken of actief betrokken wil zijn bij dit project wordt van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn op zaterdag 4 november. Bij Wines Unlimited onder het spoor zullen de eerste verhalen worden gedeeld, is er muziek, en worden heerlijke hapjes en glühwein geserveerd. Dit is een uitgelezen kans om jouw ideeën en visie te delen.

‘De Omval Vertelt’ op zaterdag 4 november, van 15.00 tot 17.00 uur bij Wines Unlimited, aan de Spaklerweg 1 M. Aanmelden via [email protected]. Consumpties zijn voor eigen rekening.