Jump in is de eerste groepstentoonstelling van JumpstArt. Elf kunstenaars, die aan het begin van hun carrière staan, tonen hun werk. Fotografie, textiel, houtsculpturen, olie- en acrylverf op doet, elk werk is uniek. En betaalbaar. De tentoonstelling is bedoeld om potentiële verzamelaars kennis te laten maken met jonge, opkomende kunstenaars. De getoonde werken zijn te koop voor minder dan 2000 euro.

In haar werk onderzoekt Bobby Veldhuizen ‘het alternatieve’, andere manieren van kijken, denken en leven. Zij gebruikt verschillende materialen in haar schilderijen, olieverf, acrylverf, muurverf, epoxy, lijm, zaagsel, zand en spuitbussen. ‘Door de onvoorspelbaarheid van die materialen voel ik me soms een alchemist.’ In haar werk De worstelaars volgt de lijst de lijnen van de worstelende lichamen.

De Amsterdams/Mexicaanse kunstenaar Azul Ehrenburg maakt haar eigen papier waar ze haar beelden, vaak gebaseerd op haar persoonlijke leven, op print. Haar werk speelt met thema’s als traditie, erfenis, identiteit en geheugen. Zo bewaart ze wat anders in vergetelheid zou raken.

Wen Bo, Paul de Jong, Suzanne Adelmeijer, Tian Teng, Stan Molenaar, Eva van den Broek, Kasper Boelens, Lourens Stuurman en Wille-Meike Brand zijn de andere kunstenaars die meedoen aan de tentoonstelling. Het is de bedoeling elk half jaar een tentoonstelling te organiseren.

JumpstArt is een non-profit platform dat jonge makers verbindt met potentiële kopers. De kunstenaar krijgt ervaring in het verkopen en de online promotie van het werk, de koper wordt uitgenodigd in het atelier van de kunstenaar. De kunstenaars behouden 80% van het aankoopbedrag, 20 procent wordt besteed aan het draaiend houden van het platform.

In de community kunnen jonge kunstenaars elkaar leren kennen en ervaringen uitwisselen. Gevestigde kunstenaars en kunstexperts delen hun kennis in seminars en masterclasses. Ook kunnen kunstenaars er terecht voor juridisch advies of hulp bij het aanvragen van fondsen.

De tentoonstelling loopt van 26 januari tot 28 maart en is van 9.00 tot 21.00 uur gratis toegankelijk in Capital C, Weesperplein 4b.
Check hier een aantal kunstwerken.