Home Overzicht Kickbokser Mousid Akhmarane gehuldigd voor zijn verdiensten in Oost

Kickbokser Mousid Akhmarane gehuldigd voor zijn verdiensten in Oost

0

Multiwereldkampioen Mousid Akhmarane is in de Wethouder Verheij sporthal gehuldigd door de Marokkaanse ambassadeur voor zijn verdiensten van de afgelopen dertig jaar in Oost. Akhamrane haalde een puberende Badr Hari van de straat door hem kickboksles te geven.

Voor Vice-tv vertelde hij enige tijd geleden weten dat hij eigenlijk nooit kickbokstrainer wilde zijn. ‘Ik wil vooral jongeren helpen, jeugd van de straat halen. Zo ben ik begonnen in 1989. Ik was toen nog vechter, net wereldkampioen geworden en stond een beetje in de picture. De toenmalig burgemeester van Amsterdam, Schelto Patijn, kwam naar me toe, omdat ze in Oost problemen hadden met de jeugd. Ze hadden in de Sumatrastraat een groot buurthuis en vroegen of ik daarmee wat aan de problemen met jongeren wilde doen.’

Akhamrane wilde dat er in het buurthuis een boksring en een chillruimte zou komen, waar de jongens ook koffie konden drinken en tv kijken, plus een ruimte om huiswerk te maken. En hij wilde een busje dat voor hem rond ging rijden in de buurt, waar al die groepen hingen, om ze binnen te halen. De gemeente investeerde daar allemaal in, omdat ze toen nog genoeg geld hadden. Tien jaar lang heeft hij dat gedaan en uiteindelijk liepen er vierhonderd jongeren rond in dat buurthuis. Onder die jongens zat ook een puberende Badr Hari die hij kickboksles gaf.

Zijn beroemde kickboksschool Mousid Gym is gevestigd in sporthal Wethouder Verheij. Het is een sportschool voor beginners, gevorderden en vechters. Discipline, persistentie, een gezond leven en respect op het hoogste niveau vindt hij belangrijk. Naast gevechtstraining en persoonlijke training biedt Mousid Gym ook kleine groepstrainingen, zaktrainingen, alleen voor vrouwen en senioren.