Home Overzicht KinderBeestFeest: ‘Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant!’

KinderBeestFeest: ‘Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant!’

0

Het mag en kan weer: op vrijdag 10 juni is het weer KinderBeestFeest in Artis. Het is een besloten feest speciaal voor chronisch zieke kinderen, kinderen met een specifieke zorgbehoefte en kinderen met een beperking. Zo’n 1500 gasten zijn uitgenodigd door 26 ziekenhuizen en instellingen uit Noord-Holland, Flevoland en Leiden. De kinderen mogen hun ouders/verzorgers, broertjes en zusjes meenemen. 

Samen met politiemotoren gaan meer dan 300 voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie, en Rode Kruis de weg op om de kinderen naar Artis te brengen voor een onvergetelijke avond. Ook worden bootjes van de Reddingsbrigade ingezet.

Wie op deze vrijdagavond de colonnes hulpverleningsvoertuigen  ziet rijden, hoeft niet te schrikken of een alarmnummer te bellen, want het motto van het KinderBeestFeest is: ‘Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant!’. Vanaf het Marineterrein zullen kinderen met bootjes naar de Nijlpaardenbrug bij het Entrepotdok worden gebracht. Bij de steigers stappen ze uit en lopen vervolgens naar de hoofdingang van Artis.

Groot feest in Artis voor zieke kinderen en kinderen met handicap

Zo’n 1500 gasten zijn uitgenodigd door 26 ziekenhuizen en instellingen uit Noord-Holland, Flevoland en Leiden. De kinderen mogen hun ouders/verzorgers, broertjes en zusjes meenemen. Meer dan 600 vrijwilligers zijn in touw om de kinderen en hun gezin een fantastische avond te bezorgen. In verband met de COVID-19 pandemie is het feest dit jaar kleinschaliger van opzet en worden verschillende maatregelen getroffen voor de medische veiligheid van de gasten.

Een aantal straten rondom Artis is vrijdagavond 10 juni tussen 16.00 en 23.00 uur afgesloten voor al het verkeer, inclusief fietsers. Dat zijn de Plantage Middenlaan, de Plantage Kerklaan, de Plantage Doklaan en de Henri Polaklaan. Er geldt een parkeerverbod tussen 12.00 en 23.00 uur op de Plantage Middenlaan en de Plantage Kerklaan. Dit parkeerverbod is er voor de parkeerplaatsen aan beide zijden van deze straten. Tramlijn 14 wordt omgeleid tussen 16.00 en 23.00 uur. De Plantage Parklaan is bereikbaar, maar je kunt niet verder rijden dan deze straat. Op de trambaan zullen voertuigen parkeren.

Mocht je met je fiets de afgesloten straten inrijden, dan zal er vriendelijk verzocht worden af te stappen. Dit om de veiligheid van de aldaar wandelende gasten (kinderen!) te kunnen garanderen.