Kinderboerderij De Werf gaat de opvang van konijnen voor heel Amsterdam verzorgen. De Dierenopvang in Nieuw-West gaat zich concentreren op de opvang van honden en katten. De Dierenambulance brengt gevonden konijnen nu uitsluitend naar De Werf. Ook particulieren die kunnen bij de kinderboerderij aan de Archimedeslaan voor konijnen terecht.

Met een verdubbeling van het aantal plaatsen voor konijnen verwacht voorzitter Gitta Bessems te kunnen voldoen aan de vraag naar opvangplaatsen voor deze dieren in de stad. De organisatie wordt uitgebreid met twee betaalde coördinatoren die zich alleen maar bezighouden met de konijnen. Ook wordt het aantal opvangplaatsen uitgebreid met nieuwbouw. De gemeenteraad steunt de kinderboerderij en heeft daarvoor een ton in de begroting van 2014 opgenomen.

De Werf heeft veel ervaring met het verzorgen van konijnen.  Sinds 2012 kunnen er honderd konijnen per jaar worden opgevangen. Straks kunnen het twee keer zoveel worden. De dierenambulance brengt de dieren die in de kinderboerderij twee weken worden opgenomen na te zijn gevaccineerd en verzorgd. Meldt zich geen eigenaar dan worden nieuwe baasjes gezocht. Alleen per koppel verlaten ze De Werf. Je krijgt nooit zomaar konijnen mee. Eerst is er een gesprek waarin wordt uitgelegd wat de dieren nodig hebben om het een beetje leuk te hebben.

In het dierenhotel kunnen tijdens de vakantie konijnen en cavia’s tegen betaling logeren. Daar wordt veel gebruik van gemaakt. Het hotel zit dan bomvol. Vanaf 1 mei kun je al reserveren om zeker te zijn van een plekje.