Home Nieuws Kinderdagverblijf De Kleine Wereld verhuist naar de Laing’s Nekstraat

Kinderdagverblijf De Kleine Wereld verhuist naar de Laing’s Nekstraat

0
De artist impression van de Nieuwe Sint Jacob.

Kinderdagverblijf De Kleine Wereld kan volgens de rechter geen aanspraak maken op buitenruimte in De Nieuwe Sint Jacob. De huur van de huidige ruimte tegenover de Hollandsche Schouwburg loopt op 1 januari 2022 af. Dat lezen we op de website van buurtorganisatie 1018. De kinderopvang verhuist naar een locatie in de Laing’s Nekstraat. Voor de buitenschoolse opvang is er nog geen oplossing.

Eigenaar Syntrus Achmea van De Nieuwe Sint Jacob heeft naar de mening van De Kleine Wereld onrechtmatig gehandeld door dit voorjaar te weigeren een huurovereenkomst met het kinderdagverblijf te sluiten. Al vanaf 2018 onderhandelde De Kleine Wereld met projectontwikkelaar Koopmans over zo’n overeenkomst. In april 2020 was zelfs een voorovereenkomst gesloten waarin de huur van een binnen- en buitenruimte in de nieuwbouw werd geregeld. Dat Syntrus Achmea dit voorjaar opeens meedeelde van de huurovereenkomst af te zien, was dan ook voor zowel De Kleine Wereld als Koopmans een onaangename verrassing.

Volgens Syntrus Achmea past een buitenruimte bij het kinderdagverblijf niet in ‘het concept’ van De Nieuwe Sint Jacob. De huurders van de peperdure appartementen zouden te veel last krijgen van het kinderlawaai. Het kinderdagverblijf verwijt de eigenaar dat hij in een wel heel laat stadium met dit bezwaar op de proppen kwam. Hoewel de rechter De Kleine Wereld op dit punt geen ongelijk geeft, was dit argument juridisch gesproken niet zwaarwegend genoeg om de vordering van het kinderdagverblijf toe te wijzen.

De Kleine Wereld gaat niet in hoger beroep, maar is op zoek naar een nieuwe locatie. Die speurtocht heeft in zoverre succes gehad dat het kinderdagverblijf na 1 januari zal worden voortgezet in de Laing’s Nekstraat. Voor de Buitenschoolse Opvang zoekt De Kleine Wereld nog naar een oplossing.