Home Lezen en schrijven Kinderen vieren hun eigen boekenweek

Kinderen vieren hun eigen boekenweek

0

De Kinderboekenweek is in volle gang. Overal in Oost organiseren de boekhandels en de Oba leuke activiteiten.

Bij Boekhandel van Pampus schilderen, krijten, kleuren, krassen, tekenen de kinderen uit de buurt samen met Robin Leek de hele achterwand van de boekhandel vol. Op zaterdag 5 oktober begint het feest om 16.00 uur.

Tekenen, krassen, krijten, schilderen bij van Boekhandel Pampus

Op zaterdag 5 oktober kun je bij de Linnaeus Boekhandel je eigen boekenlegger drukken. Op een échte drukpers, onder begeleiding van echte drukkers van de Grafische Werkplaats Amsterdam. Aanmelden is niet nodig, de drukkers staan voor je klaar van 13.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis.

Boekenlegger drukken bij Linnaeus Boekhandel

In House of Watt is er op zondag 13 oktober een feestelijke Kinderboekendag. Koop op deze dag een boek bij de stand van Linnaeus Boekhandel of ruil je gelezen boek voor een ander boek op de Kinderboekenruil. Om 11.00 uur start de theatervoorstelling EN, NU…? van Dons Club met aansluitend (tot 13.30 uur) de workshop ‘schrijf je meesterwerk’.
De dag wordt afgesloten met twee leuke boekverfilmingen in het theater van House of Watt.

Feestelijke Kinderboekendag in House of Watt

House of Watt en Linnaeus Boekhandel hebben ook nog een speciale Kinderboekenweekactie. Koop je bij Linnaeus Boekhandel een kinderboek in de winkel, dan mag je in het weekend gratis ontbijten bij House of Watt. Dan moet je wel het kinderboekenweekgeschenk en de aankoopbon meenemen.

Kinderboekenschrijver Sam Copeland naar Athenaeum Roeterseiland

Op zaterdag 5 oktober om 13.00 opent bij Athenaeum Roeterseiland de expositie De pittige pruim die een pop werd. Kom kijken naar de spannende avonturen van deze houten pop onder het genot van lekkere limonade.- Op zaterdag 12 oktober komt kinderboekenschrijver Sam Copeland naar Athenaeum Roeterseiland, ter ere van het verschijnen van deel 2 in de Kasper-reeks, ‘Kasper wordt een T-Rex’.Je bent van harte welkom op het Kasperfeestje met een quiz voor kids en de auteur zelf.

Theatervoorstelling De Brief voor de Koning bij de Oba

Een van de activiteiten van de Oba tijdens de Kinderboekenweek is de muzikale theatervoorstelling De Brief voor de Koning. Een jongen in de bibliotheek komt in het verhaal van De Brief voor de Koning terecht en hij moet keuzes maken, net als Tiuri in het boek. Er verschijnen plotseling ridders, jonkvrouwen, kastelen, bruggen over rivieren en poorten naar gevaarlijke steden. Dit is wat er gebeurt als je een boek leest: voor je het weet zit je midden in een avontuur. Je kunt dit zelf meebeleven op zondag 6 oktober om 15.00 uur in het Oba Theater in Oba Oosterdok.

Hartje Parijs in Oba Oosterdok

De jeugdetage van Oba Oosterdok is op zondag 13 oktober van 12.00 tot 16.00 uur omgetoverd in hartje Parijs en het is er één groot feest. Je reist van metrostation naar metrostation om er van alles te beleven. Je kunt meedoen met activiteiten van onder andere Gertie Jaquet, Enzo Pérèz-Labourdette, Cinekid en Maakplaats 021. Te veel om op te noemen.