Al 15 jaar staat Willems Kip Paleis op het Dapperplein, halverwege de markt tegenover de grote viskraam. Een verscheidenheid aan kipproducten biedt de poelier aan van maandag tot en met zaterdag. Door de loop van de jaren weet de ondernemer precies wat gewild is bij de vleesliefhebbers op de Dappermarkt.
Arie Martijn gaat de markt op
‘Maandag is normaal gesproken de rustigste dag. Elke dag is veel aanloop na half twaalf en we zijn heel tevreden hier’, vertelt medewerker Monique.
Op maandag werkt zijn altijd alleen, maar door Keti Koti is er extra drukte deze dag. Twee uitbundig geklede vriendinnen kopen een kilo kippenpoten. ‘Vanavond maak ik een heerlijk Keti Koti maaltijd met kip voor mijn familie’, zegt een van dames voordat ze naar het Oosterpark vertrekt.
Het publiek omschrijft Monique als zeer kleurrijk. ‘We hebben veel aanloop van een grote verscheidenheid aan klanten. De grootste drukte is rond de feestdagen, dan staan we hier wel met vijf of zes man in de kraam.’
Gerookte kip is het populairste product en ook de kant-en-klare hot wings en crispy wings lopen heel goed. ‘Ik koop altijd hier mijn kippendijen in plaats van in de supermarkt’, zegt een jongeman die in de buurt woont. ‘De smaak is veel beter!’
Tussen de Mauritskade en de Wijttenbachstraat staan in de Dapperstraat van maandag tot en met zaterdag meer dan 250 marktkramen. Wandel je over de Dappermarkt dan ontdek je dat de kooplui achter de kramen heel wat verschillende producten aanbieden. Arie Martijn Schenk zoekt ze op