Het Koninklijk Instituut voor de Tropen introduceert een ‘merkenfamilie’ en heet nu eenvoudigweg KIT. Met de introductie van KIT en de nieuwe merkenfamilie verdwijnt ‘Tropen’ uit KIT’s naam. Immers, vandaag de dag is het werkgebied van KIT groter dan de tropen alleen. Daarnaast is het woord tropen steeds vaker synoniem aan exotisch, hetgeen niet past bij het werk van het KIT.

De laatste jaren heeft KIT zich ontwikkeld van alleen maar een kennisinstituut tot een gewilde conferentie- en bedrijfslocatie met een eigen hotel dat momenteel wordt gerenoveerd, een dans- en muziekstudio voor jongeren uit de buurt, én een theater dat in het najaar opengaat. In het monumentale gebouw van KIT aan het Oosterpark in Amsterdam werken inmiddels meer dan duizend mensen en zijn bijna dagelijks even zoveel te gast.

‘Wetenschappers van ons kennisinstituut, ondernemers die hier een kantoorruimte huren, studenten uit alle delen van de wereld, buurtbewoners in ons nieuwe KIT Café: ik ken geen werkplek waar je dagelijks zo’n divers gezelschap treft’, zegt Henri van Eeghen, CEO van KIT. ‘Wat ons bindt aan KIT is dat we allemaal, ieder op eigen wijze, werken aan een inclusieve en duurzame wereld, hier in onze eigen buurt en internationaal.’

‘KIT is een ideële organisatie, een vereniging, die als doel heeft bij te dragen aan inclusie en duurzaamheid. Daar staat KIT voor. Dat is hét kenmerk van al onze diensten en activiteiten, hoe verschillend ook’, zegt Maarten van den Berg, hoofd Communicatie van KIT. Hij voegt toe: ‘De nieuwe merkenfamilie brengt ons ‘unity in diversity’: al onze onze activiteiten krijgen een eigen, herkenbare identiteit, terwijl het toch meteen zichtbaar is dat ze allemaal bijdragen aan hetzelfde doel.’

KIT is een kennisinstituut, bedrijfslocatie en congrescentrum met een missie: werken aan een inclusieve en duurzame wereld. Op de campus aan de Mauritskade en via het wereldwijde partnernetwerk stelt het KIT mensen en gemeenschappen in staat positieve verandering teweeg te brengen.

Het monumentale gebouw van het KIT is een gewilde kantoorlocatie. In het gebouw zijn met meer dan zeventig bedrijven en organisaties actief die zich inzetten voor een inclusieve en duurzame wereld. Een deel van het pand is beschikbaar voor conferenties en evenementen verzorgd door het hospitality bedrijf KIT Events.

KIT Institute is de nieuwe naam van het kennisinstituut. Het werk van experts richt zich op mondiale gezondheid, gender en duurzame economische ontwikkeling. Het instituut biedt diverse opleidingen aan, waaronder de populaire Master-opleiding Internationale Gezondheid.