Home Oud Oost Kleurrijk feest bij diploma-uitreiking International Health in KIT aan de Mauritskade

Kleurrijk feest bij diploma-uitreiking International Health in KIT aan de Mauritskade

0

Ruim zeventig afgestudeerden ontvingen in het Koninklijk Instituut voor de Tropen aan de Mauritskade hun Master diploma’s Public Health en International Health. De deelnemers aan deze Mastersopleidingen zijn zorgprofessionals met een sterke motivatie om de gezondheidszorg in hun land vooruit te helpen. Zij komen overal vandaan. Van Pakistan tot Liberia en van Frankrijk tot Zuid-Soedan. 

Foto’s Kopisusu Fotografie 

Voor veel van hen was het een ongekend intensief jaar. Een jaar ver van huis en haard, van hard studeren, steile leercurves en angst om het niet te halen. Maar ook een jaar van plezier, vriendschap en veel nieuwe indrukken. In de woorden van de Nigeriaanse Seun Okonuga, die namens de studenten een korte toespraak hield: ‘We werden beter met iedere opdracht en steunden elkaar. Er was onderlinge hulpvaardigheid en solidariteit, ongeacht afkomst of professionele achtergrond. De wereld zou een beetje mooier zijn als iedereen het zo zou doen’, zei  Okonuga.

De masteropleidingen aan het KIT geven veel cursisten een vliegende start zowel in de landen waar ze vandaan komen als ook internationaal. De motivatie spat er vanaf. Anders dan bij reguliere Masteropleidingen in Nederland hebben de deelnemers aan deze opleidingen al jaren werkervaring in de gezondheidszorg en zijn ze toe aan een volgende stap.

Na een jaar aan het KIT keren de kersverse masters terug naar de dagelijkse praktijk in hun landen van herkomst. Daar staat hen de uitdagende opdracht te wachten om het geleerde in de praktijk te brengen en bij te dragen aan de verbetering van de gezondheidszorg.

Eenmaal terug begint ook het tweede, meer informele gedeelte, van de opleiding: het onderhouden en bijhouden van het alumni en mentorschap netwerk. De afgestudeerden gaan deel uitmaken van een wereldwijd netwerk van actieve alumni waar ze terecht kunnen met vragen en hulp. Aan de andere kant wordt van ze verwacht dat ze zelf als mentor optreden.

Check www.kit.nl/study