Home Dwars nieuws Koken brengt Janneke tot rust

Koken brengt Janneke tot rust

0

Janneke Siebelink kookt iedere vrijdag in ZorgHerberg Oostpoort voor ongeneeslijk zieke mensen in de laatste fase van hun leven. Zij schrijft hier wekelijks over in Libelle.

Nettie Sterrenburg | Foto Ruud Pos

De aandacht voor anderen brengt het volle hoofd van Janneke tot rust: ‘Alles valt hier weg: agenda’s, ego’s, het gaat niet om mij. Ik hoef hier niet te presteren en mijn salaris waar te maken. Dit is doen op een dieper, geruststellend niveau. Niemand zegt op zijn sterfbed: had ik maar wat harder gewerkt.’

In de podcast Mensen maken Mokum! gaat Oscar Zegers, de vrijwillige podcasthost van Vrijwilligers Centrale Amsterdam, in gesprek met Janneke over het mysterie van de dood en het bestaan. Over de schoonheid die schuilt in de tragiek. Over wat je voor elkaar kunt doen om het leven een beetje draaglijk te maken. En ook even over het opgroeien met een bekende vader. Nieuwsgierig naar het verhaal van Janneke? Luister naar de podcast Mensen maken Mokum! Een podcast met verhalen van Amsterdammers die Mokum, ieder op hun eigen manier, weten te verrijken. Je vindt deze podcast in alle podcast apps en op Spotify.

ZorgHerberg

De ZorgHerberg Oostpoort is onderdeel van het Woonzorgcentrum Willem Drees en is een hospice-unit in Amsterdam-Oost. Als vrijwilliger zorg je ervoor dat de gasten en hun naasten persoonlijke aandacht krijgen, gehoord worden, comfort ervaren en zichzelf kunnen zijn in de laatste levensfase. Rondom het professionele zorgteam werkt de ZorgHerberg met zorgvrijwilligers en keukenvrijwilligers. Onze kracht ligt in het bundelen van ieders talenten om samen onze gasten optimaal te verzorgen. Wil je van waarde zijn en betekenis geven, heb je een of twee keer per week vier uur tijd dan ben je welkom om kennis te komen maken. Stuur een mail naar de vrijwilligerscoördinator [email protected] of kijk op de vacaturebank van www.VCA.nu en zoek op trefwoord ‘Oostpoort’.

  • Aan de slag met een andere job als vrijwilliger? Kijk op de Vacaturebank van Vrijwilligers Centrale Amsterdam www.vacaturebank.vca.nu of bel voor een persoonlijk gesprek in Oost 06 3832 6317.