Home Eten&Drinken Koken met de Krat: de pie

Koken met de Krat: de pie

Pastei wordt al honderden jaren gegeten. Het was een effectieve en smakelijke manier om vlees te conserveren. Het woord pastei komt van het oud-Franse pasté. De Engelsen gebruiken het woord pie, dat kan duiden op magpie, oftewel ekster. Zoals de ekster van alles in zijn nest verzamelt, kan de inhoud van een pie ook uit verschillende groenten en vlees bestaan.

In de 16de en 17de eeuw was de koks niets te gek: zwanen, kwartels, konijnen, er verdween van alles in die pasteien. Om te weten wat je precies at, plaatsten de koks aan het hof rustig een opgezette zwaan bovenop de pie.  In die tijd waren de pasteien echte blikvangers op buffetten, zoek maar eens op eetverleden.nl, je weet niet wat je ziet.  De Engelsen zijn overigens grootgebruiker van pies, net als de Australiërs en Nieuw-Zeelanders. Onze Fons van Pom-Pie leerde pastei eten door zijn Nieuw-Zeelandse liefde. Wij danken haar: nu kunnen wij ook zijn geweldige creaties eten. Deze week kozen we voor de pulled pork pie. Combineert uit de kunst met de bietensoep. Eat well!

Het recept | De vega variant | Het recept wordt je aangeboden door de Krat

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here