Home Eten&Drinken Koken uit de Krat | Het Midden-Oosten

Koken uit de Krat | Het Midden-Oosten

0
Recept | Ras el hanout kip met geroosterde bloemkool en tomaten-bulgur

Het Midden Oosten is een kakelbonte verzameling landen, die net zoveel van elkaar verschillen als ze gemeen hebben. Egypte, Jemen, Israël, Syrië, Kazachstan, en dat zijn er nog maar een paar. Maar overeenkomsten in hun keuken hebben ze wel.

Niets ten nadele van Ottolenghi, maar het was grande dame Claudia Roden die de Midden- Oosterse keuken in Europa introduceerde. Ze groeide op in Egypte, woonde even in Parijs en deed de kunstacademie in Londen. Zoals veel kosmopolieten had ze heimwee. Ze verafschuwde het Engelse eten en verlangde naar de dinertjes bij haar grootouders in Caïro. Een studie naar haar geboortekeuken leidde in 1968 (!) tot het inmiddels wereldberoemde ‘A book of Middle Eastern Food’. In dit boek introduceerde Roden de even exotische als gezonde gerechten van het Midden-Oosten. Dit was het begin van tientallen boeken, televisieprogramma’s en even zovele prijzen.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat