Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Beeldschone Chioggiabietjes

Koken uit de Krat: Beeldschone Chioggiabietjes

0
Recept Salade van chioggiabietjes, sinaasappel en gerookte mozzarella met wortelsoep.

Hoewel we elke keer weer bellisimo denken in de Chianti bij het zien van de mooiste Duomo of de vernuftig ontworpen stadspleinen, ons hart behoort het Italiaanse eten. Italianen bewaken hun receptuur streng en gepassioneerd en om dat te onderstrepen staan er talloze steden en dorpen pal voor de heerlijkste ingrediënten en klassiekers.

We beginnen bovenin bij Parma, dat van de ham, en Saronno. Proost, ja. Een flink uurtje verder rijden treffen we Bologna, de enige plek waar je ragù al Bolognese dient te nuttigen, wat ook geldt voor de bisteccha Fiorentina in Florence en de pecorino Romano uit -je begrijpt het al- Rome. En dan is de enige echte pizza volgens de Napolitanen natuurlijk de Napolitano.

Rondrijdend door de provincie Veneto stuitten we onverwacht op het dorpje Chioggia. Hè?! Die van de bietjes? Uit pure vreugde laadden we honderden kilo’s van de beeldschone Chioggiabietjes in voor onze kratten.

Niets van waar natuurlijk, maar het idee dat deze fashion statements van de Italiaanse keuken oorspronkelijk echt uit Chioggia komen is te leuk, toch?

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat