Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Beemstervalery aardappel

Koken uit de Krat: Beemstervalery aardappel

0
Recept: asperges met venkelroom en Beemstervalery aardappels.

Onze Bibia woont in een Unesco werelderfgoed, de Beemster. Als landschap krijg je deze status wanneer je als ‘…uniek cultuurlandschap een eigen identiteit bezit waarin nut, noodzaak en schoonheid zich moeiteloos verenigen.’

Op voedselgebied is het ook een belangrijke plek, denk aan de beroemde Beemsterkaas. De gemeenschapszin in de Beemster is groot, dus toen de familie Francis een nieuw aardappelras in de grond had verspreidde dat nieuws zich als een lopend vuurtje. Het gaat om de Valéry aardappel, hoorde Bibia, een knol met zo’n wonderschone roze schil dat er sprake lijkt van tovenarij. De familie Francis teelt de aardappel duurzaam, met slim watergebruik, minder meststoffen en minder bodemuitputting. Toen Bibia de aardappel had geproefd was ze stante pede fan: zo romig en smaakvol. Wij belden dus de familie Francis, en die leverde voor deze week de Valéry in de Krat. Wrijf maar in je handen: de meeste Valéry’s gaan richting Italië. Daar weten ze ook wat lekker eten is, toch?

Eet smakelijk, Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat