Home Eten&Drinken Koken uit de Krat | Aubergine

Koken uit de Krat | Aubergine

0
Recept | Pastaschelpjes met rokerige aubergine, kikkererwten en tahinsaus.

Volgens de steun en toeverlaat De Dikke Van Dam – het magnum opus van de helaas overleden culinair journalist Johannes van Dam – is de aubergine een wereldreiziger. De vrucht uit de nachtschadefamilie, waaronder ook tomaten, pepers en aardappelen vallen, reisde van India naar Perzië. De Moren brachten de aubergine naar Spanje, waar die berenjena werd genoemd, de Fransen bogen het om naar aubergine, de naam die we nog steeds gebruiken.

Niet iedereen houdt van aubergine, maar ervaring leert dat de vrucht dan ooit ongaar is gegeten; dan blijft ‘ie rubberachtig bitter. Goed garen dus!

Waarschijnlijk kennen jullie allemaal baba ganoush, de populaire groentedip. Een mengsel van gegaarde aubergine met tahin, citroen, knoflook en peterselie. De truc zit ‘m in het boterzacht roosteren van de aubergine in de oven.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat