In dit recept maken we een bijzondere winterse salade. Hoofdingrediënten: bietjes en quinoa. Op zich een vertrouwde combinatie, maar we durven te wedden dat je deze twee nog nooit op deze manier hebt bereid.

De research naar deze ingrediënten leverde een grappig weetje op: bietjes en quinoa behoren tot dezelfde plantenfamilie: amarant. Want hoewel quinoa meestal wordt ingezet als graanvervanger zijn het zaadjes van een plant.

Supergezond, trouwens, want quinoa bevat maar liefst zeven gram vezels en veertien gram eiwitten per honderd gram. Daarmee is ze een ideaal ingrediënt voor vegetariërs. Ook nog eens glutenvrij, dus een fijn onderdeel van een glutenvrije maaltijd.

Bietjes zijn de knollen van de bietenplant, en ook al zo gezond: bomvol vitamine C bijvoorbeeld. Wij zijn er gek op als onderdeel van salades en ze combineren geweldig met linzen, en vele soorten (geitenkaas).

Een pittige, frisse dressing past goed bij hun zoetheid, maar… dachten we, wat gebeurt er als de bietjes de dressing zíjn?
Pas op je kleren als je de dressing maakt, en verder wensen we je vooral: eet smakelijk!

Inger Boxsem en Het team van de Crisp weekbox

Het recept van de week | Het recept wordt aangeboden door cr’sp de Krat