Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Comfort food

Koken uit de Krat: Comfort food

0

‘Wat verstaan jullie onder comfort food?’ Die vraag bracht nogal wat discussie teweeg in onze zoom-meetings. Chocolate-chip-cookie-ijs zei de ene. Kippensoep, zei de ander. Nee, hamburgers, nee jôh, frites. Comfort food is gezond en opwekkend, riep er weer een. Dus Thaïs, of sushi, of Vietnamese pôh.

Uiteindelijk sloten we vrede door te benoemen dat er een categorie ‘gezond’ comfort food is: waaronder bouillons, maaltijdsoepen en curries. Dan is er de categorie ‘niet al te vaak, maar wel lekker’ en die bestaat natuurlijk uit frites, ijs en misschien wel het volgende gerecht: gebakken aardappels, coleslaw en grillworst.

Grillworst? Jazeker. De grillworst van Wild van wild, om precies te zijn. Gemaakt van wildzwijn, dat het hele leven door de bossen heeft geslenterd. Aangevuld met smeuïge cheddar, en een jalapeño voor de pit. Rol de worst door de kruiden, leg het een kwartiertje in de oven en ja hoor: comfort food!

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat