Het kan weer! Hoe leuk we koken ook vinden, we waren toch erg gehecht aan af en toe eten buiten de deur. We kunnen alleen maar hopen dat onze lievelingsplekken het hebben overleefd dankzij take away, overheidssteun en flexibele studenten. We komen eraan hoor! Uit eten gaan doen wij om nieuwe smaken te ontdekken; de combinaties die we zelf nooit bedenken, de ingrediënten die niet in onze eigen keukenkast staan. (En eerlijk: om niet te hoeven opruimen).
Deze week zit de shisoplant in de Krat. Shiso wordt ook Japanse peterselie genoemd, een weinig toereikende naam. Shiso, zeker de paarse variant die jullie krijgen, heeft een pepertje, het frisse van munt en een warme ondertoon, denk aan basilicum, of anijs. De groene variant zit vaak bij of in sushi. Niet alleen lekker, maar ook hygiënisch: het blad heeft een anti-bacteriële werking!
Het zijn dit soort kruiden die net dat beetje je ne sais quoi kunnen geven aan een doordeweeks gerecht.
Inger Boxsem en het team van de Krat
Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat