Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Comfortfood

Koken uit de Krat: Comfortfood

0
Recept: Japanse kip met gesmoorde Chinese kool met een salade van komkommer, lente-ui, wortel, rode peper en koriander.

Waar denk je aan bij comfortfood, was een dezer dagen de vraag in de Kratkeuken. Dat leverde verrassend verschillende antwoorden op. De een begon meteen over pyjamabroeken en warme sokken, de ander dacht aan veel kaas en  room, ijs uit de beker werd er genoemd, iemand riep om guilty pleasures, zoals pizza.

Ondergetekende noemde Thaise curries, en noodlesoep. Gerechten die helemaal niet worden geassocieerd met een tikkie ongezond, integendeel, maar dat is nou juist de extra comfy factor, begrijp je wel? Wanneer je Aziatisch eet, liefst iets met kokosmelk, klaart je humeur op als de wolkenhemel na een regenbui bij de eerste de beste hap. Zoet zuur, zout, en flink wat pit om je moed te geven. Troost in een diep bord, en na afloop voel je je verzadigd en gezond.

Wat wil het toeval: bovenstaande is helemaal van toepassing op het eerste gerecht van deze week. De Japanse kip is altijd lekker, de verrassing zit in de Oosterse salade, wij maken hem vaker!

Eet smakelijk, Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat