Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: De immens populaire baked-feta

Koken uit de Krat: De immens populaire baked-feta

0
Recept: TikTokpasta met cherrytomaatjes, Hollandse ‘feta’, kappertjes en een groene salade.

Tiktok was de eerste internethype die aan ons voorbijging. Die zelfs aan onze kinderen voorbijging. ‘Tiktok is voor kleine kinderen, mam.’ Maar als zelfs Jesse Klaver Tiktok gebruikt om kiezers te bereiken weet je dat iets mainstream is geworden.

Tiktok was in het begin vooral een app waarmee dans- en muziekfilmpjes werden gedeeld. Later volgden een oeverloze hoeveelheid livehacks, variërend van het ontpitten van avocado’s tot het comfortabel op hoge hakken lopen. Nou ja, je begrijpt het al, we liepen dus wat achter en ontdekten zo ongeveer als allerlaatsten de immens populaire baked-feta.

Het supersimpele, ultiem bevredigende pastagerecht is (heel) losjes geïnspireerd op de Griekse feta saganaki, waarbij een plak feta in een kleine pan (de saganaki) wordt gebakken.

Wij maken hier graag een Nederlandse Krat-versie voor en bakken Nederlandse feta in de oven met cherrytomaatjes, sjalot en tijm. Er poft ook een teentje knoflook mee, als je die later uitknijpt en met de kaas en tomaatjes door de pasta mengt geeft die wat extra diepte aan het gerecht. Erbij een zomerse salade met gegrilde courgette. Kleine moeite, groot plezier, beloofd!

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat