Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: de soto ayam ontbreekt niet

Koken uit de Krat: de soto ayam ontbreekt niet

0

In 2019 werd Indorock het Kookboek van het Jaar, en wat ons betreft terecht.  Een zeer enthousiasmerend kookboek van Vanja van der Leeden, die een respectabele carrière als schrijvende kok en stylist heeft bij vele culinaire tijdschriften. Hoewel Vanja’s familie onmiskenbaar Indische roots had, werd het Indisch koken haar niet met de rijstlepel ingegoten.

Gelukkig maar, misschien, want Indorock geeft een swingende 21e eeuw draai aan vele klassiekers. Er staat een zeer smakelijke gado gado in met rode kool, groente waarvan Vanja ook een top acar maakt, en de soto ayam ontbreekt ook niet.

Deze Indische maaltijdsoep wordt bij voorkeur gemaakt van zelfgemaakte bouillon, maar ook met bouillon van een blokje is dit echt troost-eten. Ayam duidt op de kip, maar deze soto is ook lekker met tempeh, en/of ei. Vanja waarschuwt in haar kookboek dat het bij elkaar zoeken van de ingrediënten vaak het meeste werk is van de Indische keuken. Laten wij dat nu voor jullie hebben gedaan! Zo heb je op een doordeweekse dag vlotjes een comfortabel en megagezond gerecht in elkaar gezet.

Selamat makan, Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept Het recept wordt je aangeboden door de Krat