Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: De spaghettipompoen

Koken uit de Krat: De spaghettipompoen

0
Recept Spaghettipompoen gevuld met Midden-Oosterse gehaktballetjes in kruidige tomatensaus.

Het voordeel van seizoenen is dat je je kunt verheugen op bepaalde groenten en fruit: de eerste aardbeien, asperges, nieuwe aardappels, de zoete perziken van hartje zomer: stuk voor stuk voedsel om naar uit te zien. Zo zoemde nu al weken op het kantoor van de Krat: zijn ze er al? Die ‘ze’ verwijst in dit geval naar spaghettipompoen, een alltime favorite in de Kratkeuken..

Spaghettipompoen valt in de categorie tover-eten: eten dat na bereiding van kleur, of vorm verandert. Garnalen bijvoorbeeld zijn grijsbruin tot ze in een hete pan veranderen in knalroze. Magic! Het vruchtvlees van de spaghettipompoen ziet er uit als elke andere pompoen, tot je hem laat garen in de oven. Als je dan met een vork het vruchtvlees wil verwijderen: simsalabim! Er ontstaan er allemaal slierten: spaghetti van pompoen!

Inger Boxsem en Het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat