Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Een tahindressing bij de linzenbowl

Koken uit de Krat: Een tahindressing bij de linzenbowl

0
Recept: Linzenbowl met burnt broccoli, tahindressing en een eitje.

Zelfs als je elke dag praat over ingrediënten en smaakcombinaties probeert zoals wij, valt er altijd iets nieuws te ontdekken. Een beproefd recept als bolognesesaus smaakt elke keer anders, afhankelijk van het weer, de keuze voor de tomaten en de wijn en het geduld dat je erin stopt. Een potje reizen wil altijd helpen als het gaat om nieuwe smaakcombinaties. Zo ontdekten we peer met pecorino in Italië en de springerige verliefdheid van koriander op munt in Vietnam.

Yotam Ottolenghi danken we voor veel dingen, maar bovenal voor zijn recepten die ons tijdelijk verslaafd maakten aan tahin (Arabisch) of techina (Hebreeuws). Sesampasta (Nederlands) is de magische smaakmaker voor onder andere  zelfgemaakte humus en babaganoush. Tahin is wel een gevalletje hard-to-get: als de pasta enige tijd staat komt de olie boven drijven en moet je serieus mengwerk verrichten om de substantie weer vloeibaar te krijgen. Maar dan… Je proeft noten, sesam uiteraard, umami door het roosteren van de zaadjes, iets fris van de citroen, iets pittigs. Nou ja, aan de slag maar: deze week een knaller van een tahindressing bij de linzenbowl. Waar de romige pasta’s en de chili’s trouwens niet voor onderdoen.

Eet smakelijk! Inger Boxem en het team van de Krat

Het recept Het recept wordt je aangeboden door de Krat