Home Eten&Drinken Koken uit de Krat | Pad Thai

Koken uit de Krat | Pad Thai

0
Recept | Snelle Pad Thai met kip, veel groenten en pinda’s.

Pad Thai was onze eerste kennismaking met Thais eten, toen we nog jong en onbevreesd met een rugzak de wereld overtrokken. Het gerecht was goedkoop en verveelde nooit, want iedere kok hield er zo zijn eigen recept op na. Zeker met de eiwitten werd er volop gevarieerd: garnalen, kip, tofu, geroosterde pinda’s of ei, alle varianten vielen in de smaak.

Nu heeft niet iedereen alle Thaise smaakmakers in de kast en ambiance doet ook een hoop, dus misschien wordt het gerecht nooit zo lekker als in Bangkok. Maar het goede nieuws is dat je, zoals bij elke klassieker, van hartenlust kunt improviseren. De Thaise vissaus kun je vervangen door sojasaus, palmsuiker door honing, en tamarinde is te vervangen door limoen. Het belangrijkste van dit gerecht: zoet, zout en zuur moeten precies in balans zijn.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat