In deze tijden van en sociaal ongemak en knuffelgemis wil iedereen wel eens extra verwend worden. Daarom deze week inspiratie voor een heus driegangenmenu.
Een slasoepje als entree is een Franse klassieker. De smaak is zo verfijnd dat je uren keukenarbeid vermoedt, maar niets is minder waar. De soep staat in een handomdraai op tafel.
Vervolgens serveer je een tongstrelende ravioli met bleekselderij, ricotta en citroenrasp van de Pastafabriek, ook dat is eenvoudig scoren. Dan: een dessert nostalgique, met rabarber. Officieel een groente, maar rabarber komt volgens ons in een knapperig-zachte crumble beter tot zijn recht. Wanneer je begint met het smoren van de rabarber en kneden van het kruimeldeeg kan je crumble in de oven voor je de pasta serveert. Halfuurtje later: voilà; le dessert. Extra lekker met wat yoghurt of ijs.
Zoek een niet al te opdringerige playlist bij je menu, schenk een sangiovese, of een rode wijn uit de Loire en je wil de deur niet meer uit. Beloofd.
Eet smakelijk, Inger Boxsem en het team van de Krat
Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat