Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Pom-Pie

Koken uit de Krat: Pom-Pie

0
Recept Pulled-chickenpie met broccoli-waterkerssoep en frisse venkelsalade met sinaasappel, dragon en waterkers.

Het is vakantie en we hopen dat ook het eigen balkon, tuin of het park voor een loom zomergevoel zorgen. Uitrusten willen we! En om het de Krat-chefs makkelijk te maken zit er een heerlijke pie in de Krat deze week.

De Britse keuken blinkt niet per se uit in subtiliteit, maar in pies is ze onovertroffen. Het woord pie zou afgeleid zijn van ‘magpie’, Engels voor ekster. Dit omdat je een pie kunt vullen met wat je maar tegenkomt in de koelkast. Er zijn pies die een vulling onderop hebben die wordt afgedekt door een korst, je hebt ze met een korstbodem waarop de vulling ligt, en pies die een bodem én een deksel hebben. We kennen thuiskoks die hun hand niet omdraaien voor het kneden van bloem, boter en water, maar zelf kiezen we voor de pies van Pom-Pie. Fons van der Meij bakt die al jaren voor ons en dat doet ie goed. Voor de vitamines doen we er ook een soepje en een lekker frisse salade bij.

Eet smakelijk!

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat