Een van de meest iconische scènes uit de filmgeschiedenis komt uit de film When Harry Met Sally. (Van de geweldige schrijfster Nora Ephron, lees die vrouw!) Tijdens een lunch met zijn (platonische) vriendin, beweert Harry/Billy Cristal dat er nog nooit een vrouw een orgasme bij hem heeft gefaked. Hij zou het horen. Sally/Meg Ryan glimlacht sereen, om vervolgens in een stampvol restaurant loud, clear en zeer overtuigend een orgasme te faken. Waarop haar middelbare buurvrouw tegen de ober zegt: I’ll have what she’s having.’

De scène werd opgenomen in Katz Delicatessen, New York. Een juweel van een deli, waar bejaarde mannen in onberispelijk witte jasjes de overdadigste sandwiches bereiden. Waaronder hun wereldberoemde pastrami sandwich. Pastrami is een typisch (Joods) New Yorkse delicatesse. Het is gepekelde en gekruide (koshere) runderborst, waarschijnlijk meegebracht door Roemeense en Moldavische immigranten.

Onze vrienden van Wild van Wild maken een geweldige pastrami van ganzen uit Noord-Holland. Ook kosher trouwens. De filets worden eerst gepekeld met een eigengemaakte pekel en vervolgens in een speciaal kruidenmengsel gerold en gerookt. Smaakvol, duurzaam en gezond! Onweerstaanbaar met een zuurtje.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt aangeboden door de Krat