Home Eten&Drinken Koken uit de Krat | Mekkertaler geitenkaas

Koken uit de Krat | Mekkertaler geitenkaas

0
Recept | Tosti met Mekkertaler geitenkaas, appel-koolrabisla en koolrabi-raapsteelsoep.

Mekkertaler geitenkaas won in januari de titel ‘bioproduct van het jaar’. De Mekkertaler geitenkaas wordt gemaakt op de Mekkerstee in Ouddorp. Het familiebedrijf houdt 750 geiten, die biologisch worden gehouden. Wat ook sympathiek is: de Mekkerstee is een zorgboerderij, waar 65 mensen met psycho-sociale problemen onder andere helpen de kaas te maken.

De Mekkerstee maakt ook andere geitenkaas, maar deze Mekkertaler is een huzarenstukje. Een zachtzoete geitenkaas met mooie ronde gaten, iets eleganter ‘ogen’ genoemd. Er kan een hoop misgaan bij het maken van de ogen, dus het is elke keer spannend of dat lukt.

De gaten ontstaan door het toevoegen van een melkzuurbacterie, voor de smaak en om de kaas te laten rijpen. Deze melkzuurbacterie scheidt kooldioxyde af, en dat veroorzaakt luchtbellen in de kaas.

De kaas is heerlijk op de tosti, of uit het vuistje. Wat ze op de Mekkerstee zelf zeggen: geen gemekker, onze kaas is gewoon lekker. Niets tegenin te brengen.

Eet smakelijk, het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat