Home Eten&Drinken Koken uit de Krat | Gochujang

Koken uit de Krat | Gochujang

0
Recept | Bibimbap met snijbiet, oesterzwammen, komkommer, peen, spiegelei en Gochujang saus.

Sinds het begin van deze eeuw investeerde de Koreaanse regering honderden miljoenen in de ontwikkeling van de Koreaanse cultuur. Daar geen bezuinigen: stimuleren. Waarna een ongekende bloeiperiode in de culturele sector en culinaire wereld begon. Denk Parasite (film), BTS (pop) en Squid Game (Netflix). Koreaanse eettentjes werden de nieuwe culinaire hit. ‘Soft power’ noemen Koreaanse economen het fenomeen.

De Koreaanse keuken zit bomvol smaak. De nu zo populaire techniek van het fermenteren is in Korea al eeuwen een gebruik; er bestaan recepten voor de iconische kimchi (gefermenteerde Chinese kool) uit 2500 voor Christus.

Bibimbap is een Koreaans rijstgerecht met gebakken groenten en ei. In Korea wordt het ei vaak rauw toegevoegd aan de gloeiend hete schaal waarin bibimbap wordt geserveerd: het ei gaart wanneer je de ingrediënten mengt. Maar het succesingrediënt van de bibimbap is de saus: gochujang.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat