Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Groenten

Koken uit de Krat: Groenten

0
Recept | Midden-Oosterse kikkererwtenstoof met pita en yoghurtsaus.

Het Voedingscentrum adviseert om minimaal 250 gram groenten per dag te eten. Daarom proberen wij in onze recepten zo veel mogelijk groenten te verwerken. 250 gram groenten is best wat; simpel gezegd is het bijvoorbeeld een kilo sperziebonen, wanneer je kookt voor een gezin van vier. Zeker als je (kleine) kinderen hebt kan het wel een opgave zijn om dit soort hoeveelheden schoon op te krijgen. Maar: het levert ook wat op.

Groenten zijn goed voor je huid, voor je darmen, voor je weerstand en ze helpen tegen overgewicht. Om maar wat te noemen. Hoe krijg je nou 250 gram binnen?

  1. Eet tomaatjes en paprika tijdens de lunch en schijfjes radijs bovenop het ‘gewone’ beleg van je ontbijtboterham.
  2. Maak een smoothie met spinazie en bleekselderij of bietjes en venkel.
  3. Maak een groentesoep voor tijdens de lunch.
  4. De tip van deze week: maak een groenten-aardappelpuree. In dit geval gebruikten we mais, maar spinazie, kool, spruitjes of courgette zijn bijvoorbeeld ook goede opties. Mix en match!

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat