Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Het frisgroen enthousiasme van citroenverbena

Koken uit de Krat: Het frisgroen enthousiasme van citroenverbena

0
Recept | Vispaëlla met aubergine, paprika en sperziebonen.

De eerste keer dat wij verveine proefden was in het onvolprezen restaurant De Kas. Dat was toen net open en meteen razend populair. Een restaurant dat voornamelijk groenten serveerde, ook nog in de eigen tuin en kas (!) geteeld, was toen, in 2001, nog een witte raaf in de horeca. Enfin, van de verveine, ook wel citroenverbena in goed Nederlands, maakten ze thee in de Kas.

Een hele delicate, geruststellende thee. Met een zweem van citroen, zoals de naam al zegt, maar met nog iets feeërieks in de smaak, een flinter munt gemengd met druppels zomerfruit. Gedroogde verveine staat sinds die thee standaard in onze keukenkast, maar onze oorspronkelijke verrukking kwam weer helemaal boven toen boerin Karin Tromp deze dagen kisten vol verveine binnendroeg in onze keuken. Wat een geur! Wat een frisgroen enthousiasme! Karin Tromp is een nieuwbakken boerin: sinds 2019 teelt ze, palmkool en meer in Flevoland. Meer over Karins bedrijf in de blog op de website en social media van de Krat. Meer over verveine in de recepten van de Krat.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept Het recept wordt je aangeboden door de Krat