Home Eten&Drinken Koken uit de Krat | Japanse asperges

Koken uit de Krat | Japanse asperges

0
Recept | Kip teriyaki met Japanse groene asperges met amsoi en gebakken rijst.

Nu peuters ‘sushi’ als hun favoriete eten bestempelen, zou je kunnen zeggen dat de Japanse keuken een vaste plek heeft veroverd in Nederland.

Nou is er best wat te zeggen voor vers bereide en zorgvuldig gerolde sushi. De verschillende soorten zijn puur van smaak, een belangrijke aanbeveling tegenwoordig. Maar we doen de Japanse keuken een beetje tekort door voornamelijk maki en nigiri te bestellen.

Denk ook eens aan shabu shabu, een gerecht waaraan een Japanse all-you-can-eat-keten zelfs haar naam dankt. Bij dit gerecht gaar je verschillende groenten en vlees in een bouillon. Die krijgt natuurlijk superveel smaak en geur en is dan ook heerlijk als afsluiting van de maaltijd.  En wat te denken van tonkatsu, reepjes gefrituurd varkensvlees, of de instagrammable hartige pannenkoek okonomiyaki.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept van de week | Het recept wordt je aangeboden door de Krat