Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Karma Kebab

Koken uit de Krat: Karma Kebab

0
Vegetarische Karma Kebab met Beemster aardappels, bataatfrietjes, sla, roodlof, cherrytomaatjes, overjarige kaas en pittige knoflookdressing.

André Bouma van Kwekerij Osdorp belde. Deze kwekerij staat bekend om de goede kwaliteit tomaten, maar meer nog om de sympathieke manier waarop het bedrijf wordt gerund. Met oog voor het milieu, duurzaamheid en een meer dan fatsoenlijk personeelsbeleid.

Veel medewerkers van de kwekerij hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en bloeien hier – excusez de woordgrap – helemaal op. Maar daar belde André niet voor. Hij kondigde met trots en plezier de eerste tomaatjes aan. Neem van ons aan dat we een rondedansje om de tafel deden, want wat hebben we ze gemist! Ook vertelde hij tot onze spijt, dan na ruim beraad met het personeel, besloten is te stoppen met aubergines en zelfs met grote tomaten: het oogsten van de kleine tomaatjes vinden ze gewoon het leukst.

Verder deze week in de Krat: Karma Kebab, vorig jaar nog bekend als Karma Shoarma. De awardwinning vegetarische shoarma van knolselderij, uitgevonden voor Lowlands en andere festivals (Au, heimwee). Wat ons betreft een van de allerlekkerste vleesvervangers die er zijn. Met een yoghurtsausje en slaatje is de Karma Kebab al behoorlijk compleet.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat