Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: Komkommer multi-inzetbaar

Koken uit de Krat: Komkommer multi-inzetbaar

0

Deze week hijsen wij de komkommer op het schild. Een zeer bescheiden en daardoor nogal onderschat familielid van onder andere de courgette en watermeloen. Want wie antwoordt er nou: ‘komkommer’, op de vraag: ‘wat eten we vandaag?’. Terwijl de komkommer zo multi-inzetbaar is. Als frisse salade doet ie ’t goed, inmaken in azijn en suiker is heel lekker, in stukjes als snack is komkommer zeer calorievriendelijk en in de tzatziki als bijgerecht onmisbaar. Stoven is ook een goed idee. Zo staat de komkommer moeiteloos in de top 5 van meest gegeten groente in Nederland. Wist u vast niet. Ook een fijn idee: het kost relatief weinig water en energie om de komkommer te telen. Vroeger groeide hij alleen in de zomer, ‘komkommertijd’, maar door onverwarmde kassen te gebruiken is deze lange lijs het hele jaar door verkrijgbaar.  Tip: bewaar de komkommer buiten de koelkast, door kou wordt komkommer snotterig. En als je de schil ook eet haal je meer voedingsstoffen uit deze groente. Dus wat eten we vandaag? Komkommer.

Eet smakelijk, Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat