Home Eten&Drinken Koken uit de krat: kookles nuttig voor jong en oud

Koken uit de krat: kookles nuttig voor jong en oud

0

Deze week gaven we een van de Kratkinderen kookles. Dat was een hele nuttige ervaring. Niet alleen voor de zoon, ook voor de ouder. Uit de aard van ons beroep koken we zelf al zo lang en zo vaak dat we bij de meeste handelingen en automatismen niet meer nadenken.

Met een teen knoflook bedoelen we een partje. (‘Hoezo heet dat teen?’). De schil verwijder je makkelijker als je de teen eerst kneust. Water kookt sneller als de deksel op de pan zit. Zet een timer voor de pasta, anders wordt die te gaar. Proef alles wat je kookt. ‘Wat vind je?’ vroeg de kok aan de zoon. Zoon: ‘Er zit iets te veel kaas in de pesto.’ Hij had gelijk. Hij voegde basilicum en een kneep citroen aan de pesto toe en proefde dat het goed was. Zoon versierde zijn bord met basilicumblaadjes. Het was een leuke avond.

We wensen je ook veel kookplezier deze week. Inger Boxsem en het team van de Krat.

Het recept| Vega recept | Het recept wordt je aangeboden door de Krat