Wanneer je wel eens door Azië hebt gereisd at je beslist een keer in een hawker centre. Dit zijn de al dan niet overdekte hallen waar tientallen eetstalletjes hun eten verkopen en waar je aan wankele tafeltjes onder tl-licht het meest geweldige eten geserveerd krijgt.

Die hallen werden ingesteld door de overheid, met het idee dat de hygiëne daar beter zou zijn dan bij de losse eetstalletjes op straat. Wij werden in ieder geval nooit ziek van de geweldige gerechtjes die we daar van felgekleurde plastic bordjes aten.

Enfin, een van de gerechten die heel populair zijn in de hawker centres is laksa, een Maleisisch gerecht. Er bestaan twee varianten: assam laksa en curry laksa. De eerste wordt gemaakt op basis van tamarinde en is wat zurig, de curry laksa bevat kokosmelk en is dus romiger. Noedels zijn trouwens ook een vereiste in deze soep. In Maleisië en Singapore zul je de curry laksa meestal aantreffen met garnalen of vis, maar wij vonden de versie met tofu ook erg lekker. De geroosterde sjalotten verzonnen we er zelf bij en wow!, die geven wel een extra touch.

Inger Boxsem en het team van de Crisp weekbox

Het recept van de week | Het recept wordt aangeboden door cr’sp de Krat