Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: oude geitenkaas van de Klompenhoeve

Koken uit de Krat: oude geitenkaas van de Klompenhoeve

0
Recept: Gegrilde groenten met dubbeldip; romige boterbonendip en selderijpesto.

In Egmond aan de Hoef staat boerderij De Klompenhoeve. Het is een van de oudste zorgboerderijen in Nederland: ze begonnen al in 1976. Als een van de eersten merkten zij dat mensen met een beperking opbloeiden door het werk op de boerderij.

Tegenwoordig herbergt De Klompenhoeve appartementen waar cliënten semi-zelfstandig wonen, ook werken er dagelijks cliënten op de boerderij. Ze houden de stallen schoon, melken de geiten, maken kaas, kortom: ze doen onder begeleiding zo ongeveer alles wat er op een boerderij moet gebeuren. Gelukkig is alles zo ingericht dat iedereen er, ook in deze coronatijd, kan blijven werken.

Een van de toppers uit het assortiment is de oude geitenkaas, die deze week in de Krat zit. De kaas en zuivel van de Klompenhoeve heeft een eko-keurmerk: alles is biologisch. Belangrijker nog, de kaas heeft smaak, smaak, en smaak. Voor een van de herfstigste herfstgerechten die we ooit maakten. Nou ja, vonden wij dan.

Inger Boxsem en het team van de Krat

Het recept Het recept wordt je aangeboden door de Krat