Home Eten&Drinken Koken uit de Krat: knoflook een van de beste smaakversterkers

Koken uit de Krat: knoflook een van de beste smaakversterkers

0

Deze week zit er een hele bol knoflook in de Krat, want je hebt behoorlijk wat tenen nodig. Naast zout is knoflook een van de beste smaakversterkers die er is. Niet alleen door zijn eigen smaak, maar knoflook versterkt ook het karakter van andere ingrediënten.

We eten dit lid van de familie ui al eeuwen. In de bijbel en ook de talmoed wordt zijn lof al geprezen: eet regelmatig knoflook, het heldert de geest op, versterkt de mannelijkheid en verdrijft darmparasieten! Misschien daarom dat de gladiatoren in Rome voor een gevecht een paar rauwe tenen wegknaagden. De genezende kracht van knoflook zit hem in de hoeveelheid zwavel in de bol: dat zou zorgen voor verwijding van de bloedvaten en verlagen van cholesterol.

Allemaal nuttig en heilzaam, maar de allerbeste eigenschap is natuurlijk dat knoflook vampieren verjaagt!

Eet smakelijk (en eet wat rauwe peterselie achteraf tegen de geur) namens het team van de Krat, Inger Boxsem

Het receptHet recept wordt je aangeboden door de Krat